Rapid Barcelona – Mit lehet csinálni fél nap alatt?

Rapid Barcelona – Mit lehet csinálni fél nap alatt?

Mindig nagyon vonzott Spanyolország. Már akkor tudtam, hogy imádom ezt a helyet, amikor még a közelében sem jártam, és már gimi elsőben is a spanyolt akartam felvenni második nyelvként – sajnos egyedül voltam ezzel, így nem indult a kurzus és a franciánál kötöttem ki, amit azóta sem beszélek. 😀 Gyerekkorom óta viszonylag sokat utaztunk a szüleimmel, de Spanyolország valahogy mindig kimaradt.

Legelőször 2 éve nyáron voltunk Mesivel és még három barátunkkal Ibizán, ahol öt nap alatt sikerült felfedeznünk szinte az egész szigetet, és egy kempingben aludtunk egy úgynevezett tipiben – erről fogunk írni visszamenőleg is, mert az „elvárásainkhoz” képest teljesen mást kaptunk, de persze pozitív értelemben. Ekkor kezdődtek Mesivel a közös útjaink, és bár sokat utazunk külön is, azért csak együtt a legjobb. 🙂

Csak legyen meleg!

Mikor novemberben a januári úti célról dumáltunk, volt több tervünk is, de végül csak Spanyolország győzött. A legfontosabb szempont persze az volt, hogy kiszabaduljunk a téli fásultságból, amire a Kanári-szigetek tökéletesnek bizonyult. A közvetlen repjegyek persze sokkal drágábbak voltak, mint az átszállósak, mi pedig még örültünk is, hogy több helyet meg tudunk nézni a köztes időkben. Így hát direkt úgy választottuk ki a repjegyeket, hogy odafele Barcelonában tudtunk eltölteni egy fél napot, visszafele pedig Madridban (ott sajnos önhibánkon kívül sokkal kevesebbet, de ez egy külön sztori). A Kanári-szigeteken belül Gran Canaria volt a legkedvezőbb, bár Tenerifének és Fuerteventurának is örültünk volna – majdhogynem mindegy volt, max ezekere a helyekre majd máskor megyünk. 🙂

Barcelona

Mi más lenne Mesi első fotója a városban, mint egy motor? 😛

6 óra Barcelona

Reggel olyan 9 óra körül érkeztünk meg Barcelonába és fél 5-kor indult tovább a gépünk Gran Canariára, szóval volt körülbelül 6 óránk nézelődni. Már az elején megbeszéltük, hogy nem akarunk minden látványosságot belepasszírozni ebbe a kevés időbe, inkább csak próbáljuk átérezni a helyet és felvenni a ritmust. Persze a Sagrada Famíliát muszáj volt megnéznünk, így hát az első úti célunk az volt. Egy reptéri busszal bementünk a központba, de direkt úgy szálltunk le, hogy még egy 1-1,5 órás sétánk legyen a Sagradáig, hogy lássunk valamit a városból is.

Barcelona

Nincs olyan pillanat évek óta, hogy ne újítanák fel valamelyik részét a Sagrada Famíliának. Elővettem a “Photoshop tudásomat” és eltüntettem azokat a borzalmas darukat!

Nem is tudom, hogy képzeltem el eddig Barcelonát, de nem így, az tuti! Ez egy olyan város, ahol simán tudnék életvitelszerűen élni és bejárni dolgozni, szóval megvan ez a hétköznapias oldala is, de közben meg ott a tenger, a gyönyörű épületek, a rengeteg motor, ami pedig megadja ezt a „nyaralok, nem otthon vagyok” hangulatát a helynek. Furcsa, mert attól, hogy nagyváros, egyáltalán nem éreztem zsúfoltnak az utcákat, nem volt túl hangos, nem volt rohanás, nem löktek fel, egyedül talán a felújítások zajai emlékeztettek arra, hogy itt is ugyanúgy zajlik az élet, mint nálunk. Az úttestek között középen futó “sétáló utak” pedig tök barátságossá tették a főutakat.

Barcelona

Nem volt nagy tömeg a városban szerda délelőtt O.O

Tesóm volt kint pár éve Barcelonában és tőle kértünk tippeket, hogy miket érdemes megnézni ennyi idő alatt. Felsorolt egy rakat helyet, de külön kiemelte, hogy a Mercado de Bouqeriába menjünk el, mert baromi jó ott a kaja. Na, Mesivel neki is indultunk, hogy ott eszünk egyet. Kipróbáltuk a metrót, ami totálisan átlátható volt, könnyen tudtunk jegyet venni és nem mellesleg gyönyörű szép tiszta is volt – kevés helyen van ilyen jól megoldva a közlekedés. Kiderült, hogy a hely a Las Ramblason van, amit amúgy is meg akartunk nézni. Sétáltunk, de az istennek nem találtuk meg az éttermet, – vagyis a Mercadót megtaláltuk, azon belül pedig minden helyet „XY de Bouqeriának” hívtak – így végül beültünk az első szimpatikus helyre, mert már farkaséhesek voltunk. Persze utólag kiderült, hogy tesóm magára a piacra gondolt, hogy ott van sok fasza hely. 🙂

Barcelona, Spanyolország

A Sagrada melletti tavat is imádtuk

Kaja után még csatangoltunk a Las Ramblason, aztán sajnos le is telt a 6 óránk, szóval kinéztünk egy reptéri buszt visszafele, ami a Catalunya térről indult a Google Maps szerint. Mint rájöttünk, ez volt a galambos tér! Végül ott is eltöltöttünk még vagy háromnegyed órát, próbáltunk pár értelmes fotót készíteni meg napoztunk a padon. Egyébként már ott mérföldekkel jobb idő volt mint itthon, pedig annyira nincs messze. Olyan 13-15 fok lehetett, de folyamatosan tűzött a nap, amitől még melegebbnek éreztük az időt. Azért egy bőrdzseki kellett.

Barcelona, Spanyolország

Hogy fér el ennyi galamb egy helyen?!

Hogy mire volt elég ez a hat óra?

Arra biztosan, hogy teljesen beleszeressek a városba és vissza akarjak menni felfedezni az egészet. Minél hamarabb! 😀

Visszafelé már hullafáradt voltam, mert vagyok olyan szerencsétlen, hogy nagyon rossz az alvókám és simán fent vagyok napokig, ha nincsenek meg a megfelelő körülmények…ezalatt 90%-ban a csendet értem, de az utazások előtt mindig van bennem egy izgalom (?!!!), ami miatt szintén nem tudok aludni. Ez nem jön túl jól ilyenkor, de majd megszokom. Vagy nem. 😀 Szóval útban a Kanári-szigetek felé a repülőn úgy döntöttünk, hogy most már aztán itt az ideje, hogy előkerüljenek azok a mini repülős borok!

Barcelona

Napfény, boldogság

[folyt. köv.]

Még több fotóért csekkold az Instagram oldalunkat!

A szerzőről

Evi

A három dolog, ami a legfontosabb az életemben: a zene, a barátság és az élményvadászat.

Visszakövetések / Pingbacks

  1. Az utolsó nap Gran Canaria szigetén - […] Kanári Szigetek – Végre (tenger)partot értünk A randomitás elvén – hajótúra a sziget másik felé...…
  2. Mire elég 3 óra Madridban? - […] – Végre (tenger)partot értünk Rapid Barcelona – Mit lehet csinálni fél nap alatt? A randomitás…

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Mi

Hali!

Mesi és Evi vagyunk. Ha csak tehetjük, mászkálunk, utazunk, felfedezünk, egyszóval: megyünk. Valahová mindig. Ebben a blogban pedig igyekszünk megőrizni ezeket a kalandokat. Ha olvasnál még rólunk, katt ide!

Facebook