Kanári-szigetek – Végre (tenger)partot értünk

Kanári-szigetek – Végre (tenger)partot értünk

Életemben nem ittam még alkoholt repülőn. De hát nem vagyok én semmi jónak elrontója, Evi tanácsára vettünk mindketten egy-egy kis üveg – műanyag üveg, hogy az ilyenek mint mi, ne törjék össze – fehér bort. Úgy látszott megfelel az elvárásoknak, kezdtem egyre jobban érezni magam és lesz*rni, hogy késik a repülőnk. Még a végén egy kis alvás is belefért.

Kanári szigetek Maspalomas

A Ryanairrel való utunk fázisai. Boldogság – mármegintkésik – najóigyunk – chiillll, majd megérkezünk valamikor! 😀

És megérkeztünk! Surprise?!

Mikor végre leszállt a gép és kikeveredtünk az érkező csarnokba, ott várt ránk a hostunk. Rögtön felismertük, mosolygós és kedves volt. Miután megbeszéltük, hogy hát ez a Ryanair milyen szörnyű, elindultunk hozzá. Még volt egy kis paránk a mélygarázsban, amikor leparkoltunk, hogy na mind itt halunk, se térerő se semmi, de végülis felesleges volt a riadalom.

Kanári szigetek Maspalomas

Az első, amit a lakásban megpillantottunk: Misha cica, aki kicsit érdekesen fejezte ki a szeretét.

Leraktuk a cuccaink és máris jött a hét első „surprise”-a, ahogy a hostunk fogalmazott minden alkalommal, amikor csak beültetett a kocsiba, hogy indulás van. Mint kiderült, kajálni vitt minket egy étterembe, ami konkrétan egy barlangban volt. Igen, egy barlangban. Benne. Állati jól nézett ki és nagyon hangulatos volt. Volt valami kukoricából készült cucc, aminek végül nem tudtuk meg a nevét, de hagymaszeletekkel kellett mártogatni és iszonyat finom volt. Kaptunk egy hatalmas húsos tálat meg krumplit, bort, mindent ami kell egy ilyen utazgatós nap után 🙂 Aznapra meg is halt mindkettőnk, legalábbis ami engem illet, én már a kocsiban „hazafele” is erősen bólogattam…

A nap fénypontja – ami még igazából a vacsora előtt volt – az volt, amikor megtudtuk, hogy van egy külön szobánk egy fullos franciaággyal. Mi arra készültünk, hogy talán lesz egy kanapé/matrac, akármi, nemhogy még külön szoba. Szóval képzelhetitek, kicsit letettük az állunkat, főleg, hogy a lakás se volt semmi. Maradjunk annyiban, hogy irgalmatlan mákunk volt. Bónusznak volt még egy cica is, Misha, akivel a hét végére sikerült összebarátkozni, már nem azért, mert mi nem szerettük volna. A srác egyébként nagyon jófej volt, kaptunk kulcsot, mivel ő melózott a hétköznapokon.

Tengerpart, koktél, meg minden, ami kell

Ébredés után természetesen első utunk kávézni és reggelizni vezetett és örömmel konstatáltuk, hogy ez hiányzott. Hogy rövidgatyában meleged legyen és ráérősen kávézz délelőtt 11-kor. Később elmentünk busszal Maspalosamba; igazából semmi konkrét tervünk nem volt, azt leszámítva, hogy egy koktélt meg kell inni a tengerparton. Ha nem veszem figyelembe, hogy szeles volt az idő és csak bokáig merészkedtünk a vízbe, a napozóágyról pedig elküldtek 10 perc után, mert természetesen nem fizettünk érte, akkor egész jó volt 🙂

Evi és a jól megérdemelt koktélja. Ha jól megfigyeled, lehet látni az arcán azt a bizonyos mély elégedettséget.

A nap legnagyobb tanulsága a következő: óvakodj a parti árusoktól. Nagyon agresszívak és lehúznak. Ez most lehet, hogy nagyon bénán fog hangzani, de ez van, tanulópénz. Szóval minket is elkaptak, alig bírtam kicincálni a kezem az övéből, hogy köszönöm szépen de én nem kérek se jóslást, se karkötőt, se semmit. Egyszerűen kerüld ki őket. Nagy ívben.

Sivatagi csúszda

Nagyon örülünk magunknak, hogy meg tudtuk csinálni azt, amit mellettünk egy kisgyerek is; le-fel csúszkáltunk a dűnéken 🙂

Azért a nap nagy része elég király volt, nem csak az árusok kerülgetéséből álltunk. Elmentünk még nézelődni, fagyizni, amiközben sikerült másnapra leszervezni egy hajótúrát, de erről egy későbbi posztban írunk majd. A melója után felvett minket a hostunk és jött a hét második „surprise”-a 🙂 Egy óriási hiperszupernagyonpuccos szálloda előtt álltunk meg. Mi a jó istent keresünk mi itt, papucsban, rövidnadrágban meg trikóban?

Kanári szigetek Maspalomas

Ide jöttünk?!

Mint kiderült, át kellett menni egy a hotel közepén kialakított átjárón, ahonnan egyből a maspalomasi dűnéknél találta magát az ember. Mintha egy másik kontinensre csöppentünk volna; konkrétan ha előre néztél, sivatag és tenger, ha hátra, akkor meg hotel és belváros. Gyönyörű volt, itt készültek talán a legjobb képeink. Meg persze kihagyhatatlan volt, hogy leszerencsétlenkedjük magunkat egy nagyobb lejtőn, aztán pedig ugyanezt elkövessük visszafele. Persze a drága hostunk ezt le is videózta. Nem mintha baj lenne, jó lesz ezen röhögni évek múltán.

Később még átnéztünk egy Meloneras nevű helyre, ahol megnéztük a naplementét és bámultuk a szörfösöket. Vicces, mert ide meg egy nagy plázán keresztül érkeztünk. Úgy néz ki, ez egy ilyen rejtélyes hely, sosem lehet tudni, hová vezet az út. 😀 Kicsit arrébb még megnéztük a Faro de Maspalomast, vagyis a világítótornyot, aztán az utunk a HiperDinóba vezetett, – ez az ottani olcsó szupermarket – ahol feltankoltunk az esti kajálásra. A hostunk isteni kaját főzött…megfogtuk az isten lábát.

Kanári szigetek

Azok a pici fekete foltok ott szörfösök!!

Kanári szigetek

Faro de Maspalomas

[folyt.köv.]

Még több fotóért csekkold az Instagram oldalunk!

A szerzőről

Mesi

Állatbolond, motormániás biológus, amatőr fotós és blogger, nem mellesleg tudok három labdát dobálni. Egyszerre.

Visszakövetések / Pingbacks

  1. A randomitás elvén - hajótúra a sziget másik felén - […] Barcelona – Mit lehet csinálni fél nap alatt? Kanári Szigetek #1 – Végre (tenger)partot értünk...…
  2. Hostelvadászat Las Palmasban - […] Barcelona – Mit lehet csinálni fél nap alatt? Kanári Szigetek – Végre (tenger)partot értünk A…
  3. Mire elég 3 óra Madridban? - […] Barcelona – Mit lehet csinálni fél nap alatt? Kanári-szigetek – Végre (tenger)partot értünk A randomitás…

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Mi

Hali!

Mesi és Evi vagyunk. Ha csak tehetjük, mászkálunk, utazunk, felfedezünk, egyszóval: megyünk. Valahová mindig. Ebben a blogban pedig igyekszünk megőrizni ezeket a kalandokat. Ha olvasnál még rólunk, katt ide!

Facebook