A randomitás elvén – hajótúra a sziget másik felén

A randomitás elvén – hajótúra a sziget másik felén

Amikor úgy döntöttünk, hogy Gran Canaria lesz a januári célpont, direkt úgy indultunk neki, hogy szinte semmit nem szerveztünk le előre. Nem néztünk top 10 látnivalós listákat, nem kerestünk utána semmilyen programnak. Ezek általában mindig felesleges elvárásokat alakítanak ki és egy nagy rohanássá teszik az egész utazást.

Természetesen a szállásról gondoskodtunk, – nagyjából – legalábbis mi még abban a hitben indultunk neki, hogy végig tudjuk, hol és kinél alszunk. 🙂 Az előző posztban már meséltünk róla, hogy először próbáltuk ki a couchsurfinget: a hét első felére Maspalomas mellé (délre), a másik felére pedig Las Palmasba (északra, a fővárosba) volt lebeszélve a szállás. Az első javában túlteljesített mindent, amit addig a couchsurfinről gondoltunk, a második viszont egyszerűen eltűnt, felszívódott. De erről majd később.

Kanári szigetek Puerto Rico

Vár ránk a tenger!

Jet-ski, banán, delfin, kaja/pia: a tökéletes ellátás

Az első couchsurfing hostunk szakadatlanul csinálta nekünk a programot (meg is lepődtünk rajta), de azért voltak üresjáratok, amikor dolgozott. Mi ilyenkor igyekeztünk minden szembejövő lehetőséget megragadni. Így alakult úgy a dolog, hogy Maspalomasban elfogadtuk egy Puerto Ricóból induló hajóúttal házaló nőci ajánlatát – na nem az a Puerto Rico, amire gondolsz, hanem a Gran Canaria déli részén levő! 🙂 Kb. mindenhol árulják ezeket a hajóutakat, ahol van tenger, és tényleg; ahogy mesélte a csaj, hogy mi lesz a program, hát 80%-ban ugyanaz volt, mint a tavalyi szardíniai utamon: a part mentén hajózás a sziget feléig, búvárkodás, ingyen kaja, ingyen pia, delfinnézés, plusz ez még most kiegészült egy jet-skivel meg egy banánozással (tudjátok, az a banán hajó, amit egy jet-ski húz és aztán jól felborultok). Mindezt egy fél nap alatt. A dolog különlegességét itt az adta, hogy Maspalomasban iszonyatosan fújt a szél, a csaj viszont azt magyarázta, hogy a hegyek miatt Puerto Ricoban TÉNYLEG nem. Hát mit mondjak…elhittük. 😀

Kanári szigetek Puerto Rico

A srác egész nap követett minket a jet-skivel!

Egy fél órás egyezkedés után rámondtuk az áment az útra. Mivel még akkor sem tudtuk megmondani, hogy tulajdonképpen milyen városban (vagy inkább faluban) lakunk (csak annyit, hogy Maspalomas mellett olyan 15 km-re), és valamiért a csaj még a Google Mapsen mutatott helyet utcanévvel meg mindennel sem tudta hová tenni, megbeszéltük, hogy arrafelé kb. 5 perc buszútra van a Felize nevű buszmegálló, ahol majd felszednek minket háromnegyed 9-kor és onnan elvisznek Puerto Ricóba. Nagyon szuper, leokéztuk a dolgot.

Chill!

Mikor este hazaértünk, nekiálltunk buszt nézni. Hát nem 5 perc buszútra volt a hely, hanem 45… Reggel 7-kor kellett kelnünk, hogy elérjük a 7.50-es buszt, ami elvileg pont ott tett le, ahol kellett. Na most, reggel 7-kor Gran Canarián még sötét van, így kb. pirkadatkor baktattunk a hajnali hidegben a buszmegállóba, útközben kávét keresve és imádkozva, hogy Puerto Ricóban ne ilyen időjárás várjon minket, mert azt tuti nem bírjuk ki 6 órán keresztül a tengeren. A Felize megállóban leszállva még voltak kisebb akadályok, mert természetesen nem jött értünk időben a busz, de szerencsére a megadott telefonszámon el tudtuk őket érni, és olyan 9-kor be is gördültek. A fél11-es indulásból végülis 11 lett, de valószínűleg ez is betudható a mediterrán kultúrának, ahol általában nem sietik el a dolgot, egy fél-1 óra késés az alap. Mikor megláttuk a hajót, már semmi nem szeghette a kedvünk. Találtunk egy baromi jó matracos helyet a hajó végében, ahol tudtunk napozni, ennél több pedig nem is kellett. Ja, visszatérve: tényleg nem fújt a szél! 😀 Itt éreztük először úgy igazán, hogy na, itt nyár van.

Kanári szigetek Puerto Rico

A január az új bikiniszezon! 😀

Mesi azonnal lecsapott az ingyen Sangriára, aztán meg már nem volt megállás délután fél 5-ig. Búvárkodni is próbáltunk, de baromi hideg volt a víz, így inkább csak próbálkozásnak nevezném a dolgot, láttunk repülő szárnyas halakat (aki tudja a nevét, szóljon!!!), felváltva jet-skiztünk, mindketten életünkben először, és a banánra is felmerészkedtünk, pedig akkor már tudtuk, hogy mennyire hideg a víz. De muszáj volt, ha már itt vagyunk. 😀 A kaja is tökjó volt, hús-krumpli-saláta kombó, később süti, majd nyalóka a gyerekeknek. Kaptunk mi is szerencsére. Útközben baromi szép tájakat láttunk, sziklákat, partokat meg mindent, egyedül delfineket nem.

Kanári szigetek Puerto Rico

Nem is hideg!

Naplemente mindenhol

Fél 5-re visszaértünk a kikötőbe. A hostunk azt mondta, olyan 5-re jön értünk, addig elmentünk sétálni és véletlenül összefutottunk egy magyar sráccal, aki kint él. Éppen Mesi röhögött rajtam, hogy a macskákat fotózom, én meg védekeztem, hogy „De hát olyan cukiiii”, erre odafordul a srác, hogy „Ti is magyarok vagytok?” …jókor kapott el. 😀 Kicsi a világ.

Kanári szigetek Puerto Rico

Rengeteg cica ólálkodott mindenfelé :3

Később felszedett minket a hostunk és elvitt Puerto de Mogánba, pont oda, amiről a magyar srác mesélte, hogy a kedvenc helye az egész szigeten. Asszem nekem is az mind közül, így visszanézve. Gyönyörű házak, rengeteg étterem, baromi szép kikötő rengeteg hajóval, mindenhol színes virágok a házakra felfuttatva, keskeny, macskaköves utcák…nagyon aranyos volt. Mit ad isten, itt is naplementét néztünk, felmentünk a sziklára, ahonnan baromi szép volt. Itt is készült pár nagyon romi kép.

Kanári szigetek Puerto Rico

A rózsaszín virágok tetszettek a legjobban :3

Kanári szigetek Puerto Rico

Naplemente…again

Kanári szigetek Puerto Rico

Személyes kedvencem ez a felettébb romantikus kép, amely egymáshoz való bensőséges viszonyunkat fejezi ki 😀

Be is esteledett, a hostunk este főzött nekünk, megint…komolyan mondom, itt már eljött az a pont, hogy én ezt nem hiszem el. Hogy lehet valaki ennyire kedves?? 😀 Kajáltunk, filmet néztünk, Sangriáztunk. A másnapról csak annyit tudtunk, hogy a srác délelőtt 11-ig dolgozik, aztán roadtripre megyünk a hegyekbe. Hát, oké, kik vagyunk mi, hogy ellenkezzünk? 🙂

További fotókért csekkold az Instagram oldalunk!

A szerzőről

Evi

A három dolog, ami a legfontosabb az életemben: a zene, a barátság és az élményvadászat.

Visszakövetések / Pingbacks

  1. Városi biciklitúra - Las Palmas - […] Kanári Szigetek – Végre (tenger)partot értünk Rapid Barcelona – Mit lehet csinálni fél nap alatt?…

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Mi

Hali!

Mesi és Evi vagyunk. Ha csak tehetjük, mászkálunk, utazunk, felfedezünk, egyszóval: megyünk. Valahová mindig. Ebben a blogban pedig igyekszünk megőrizni ezeket a kalandokat. Ha olvasnál még rólunk, katt ide!

Facebook